czwartek, 21 stycznia 2016

Chrupiąca cieciorka

Czasami każdy ma ochotę coś sobie pochrupać. Własnie dla tego zamiast podjadać niezdrowe przekąski typu paluszki , chipsy lub jeszcze inne zapychacze możemy zrobić sobie coś dużo lepszego. Taką właśnie przekąską jest chrupiąca ziołowa cieciorka.
Aż ślinka cieknie na samą myśl . Pyszności!!


Potrzebujemy:
2 szklanki ugotowanej cieciorki
1/2 łyżeczka soli
pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek
zioła - ja dałam tymianek,zioła prowansalskie, bazylie i oregano
1 ząbek czosnku

Ugotowaną cieciorkę wsypujemy na blaszkę i pieczemy ok 10 minut w 200 stopniach.
Następnie wyjmujemy z piekarnika dodajemy oliwę, wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i przyprawy.
Pieczemy jeszcze ok 15-20 minut.
Wyjmujemy i czekamy aż ostygnie i, bo wtedy zrobi się bardziej chrupąca.

6 komentarzy :