niedziela, 27 grudnia 2015

Pasztet z cieciorki

Pasztet z cieciorki to świetna alternatywa dla szynki i mięsa. Z domowym chlebem smakuję rewelacyjnie. Można go również jeść do ziemniaków zamiast tłustych mięsnych kotletów.



Przepis na pasztet:
1 i 1/2 szklanki ugotowanej cieciorki
2 jajka
1/2 szklanki kaszy manny
2 cebule
4 ząbki czosnku
sol i pieprz
tymianek
1/2 czerwonej papryki
szczypiorek

Cieciorkę blendujemy na miazgę i dodajemy jajka i przyprawy. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodajemy paprykę a na sam koniec szczypiorek.
Na koniec dodajemy kaszę mannę. Masa powinna być dość rzadka, jeśli taka nie będzie dodajmy trochę wody z gotowania cieciorki.
Przekładamy do foremki i pieczemy ok 40-50 minut w 200 stopniach.
Smacznego!!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz